Lex Hoogduin


Hoogleraar complexiteit en onzekerheid - Rijksuniversiteit Groningen

Lex Hoogduin is hoogleraar complexiteit en onzekerheid aan de Rijksuniversiteit Groningen en oprichter van GloComNet, een netwerk dat zich bezighoudt met complexiteit en onzekerheid.

Hij is onafhankelijk directeur geweest in het bestuur van de London Stock Exchange Group en voorzitter van LCH Group. Op het moment is hij voorzitter van LCH Ltd en LCH SA en zit hij in het bestuur van LCH group.

Lex is voorzitter van de raad van toezicht van CIR (Centrum voor Integrale Revalidatie) en voorzitter van de Betaalvereniging Nederland.

Hij is in diverse perioden verbonden geweest aan de Nederlandsche Bank, in de laatste periode van 2009-2011 als lid van de directie. Hij heeft ook de onderzoeksafdeling en de afdeling monetair en economisch beleid geleid en was projectleider van de fusie tussen de Nederlandsche Bank en de Pensioen- en Verzekeringskamer (PVK).

Van 1997-2001 was Lex adviseur van Wim Duisenberg, de eerste president van de Europese Centrale Bank. Van 2005-2009 was hij chief economist van Robeco en gedurende het laatste deel van deze periode hoofd van IRIS, het gezamenlijke onderzoekbureau van Rabobank en Robeco voor beleggingsonderzoek voor retailbeleggers.